foto Nien 3

Afgestudeerd als docente textiele werkvormen en tekenen (in 1988) en ook een opleiding gevolgd aan de kunstacademie in Utrecht, afdeling mode (afgestudeerd in 1992). Les gegeven op middelbare scholen, middelbare beroepsopleidingen en als gastdocente op de mode afdeling in Arnhem (breimachine technieken). Gewerkt in de productie-begeleiding bij kledingmerk Orson & Bodil. Met Marielle van der Schrier twee keer per jaar een hoeden/petten/mutsen collectie ontworpen en geproduceerd.

Kortom: mijn hele leven al bezig met stof en kleding. Veel ervaring opgedaan, die ik nu gebruik om jou te inspireren en te helpen je eigen creaties vorm te geven. Natuurlijk gaat het over techniek, maar ook over kleur- en materiaalgebruik. Daarnaast kan ik je veel vertellen over eigenschappen van materialen (Detex diploma). Over pasvorm en welke vormen kledingstukken passen bij welke persoon (sinds Trinny and Suzannah weet iedereen wat kleding voor je kan doen).

Ik maak deel uit van een gezin van vijf (een man en drie kinders, 1 op de middelbare en 2 op de basisschool). Naast alle cursussen en workshops werk ik ook voor bedrijven: foto’s maken, textielontwerpen, informatieve teksten over technische zaken (bijv. over naaimachines), etc.
Kortom een met textiel gevuld leven.

haakwerk 2 IMG_8275.jpg vilt 4 IMG_7913 IMG_0211dierendoosje poes 1 IMG_7918